Szolgáltatásaink

!Újdonság! MD orvosi kollagén terápia

ÁLTALÁNOS FOGÁSZATI KEZELÉSEK

FOGPÓTLÁSOK

ESZTÉTIKAI KEZELÉSEK

ÁLTALÁNOS FOGÁSZATI KEZELÉSEK

Állapotfelmérés

Minden fogászati beavatkozás előtt felmérjük pácienseink fogazatának állapotát. A problémák felszámolására általában több megoldási lehetőség áll rendelkezésre. Minden esetben átbeszéljük ezek előnyeit és hátrányait, majd a páciens igényeinek és pénztárcájának megfelelő kezelési tervet készítünk. Amennyiben felületi elváltozást észlelünk, elvégezzük a szájüreg rákszűrését is.

Röntgen készítés

A fogászati röntgen a fogászati kezelések során alkalmazott legfontosabb kiegészítő diagnosztikai eszköz. Használata nélkülözhetetlen a rejtett elváltozások diagnózisának felállítása során. Rendelőinkben elkészítjük a röntgenfelvételeket, így pácienseink gyorsan és kényelmesen jutnak hozzá azokhoz az információkhoz, amelyek a további kezelésekhez adott esetben szükségesek. A vizsgálat alacsony mértékű röntgensugár kibocsátásával jár, ezért biztonságosan végezhető, és pontos, kontrasztos képeket eredményez.

Foghúzás

Mint minden kezelés során, a foghúzás esetében is fájdalommentességre törekszünk. A kezelést helyi érzéstelenítéssel kezdjük, az injekció beadása előtt a szúrás helyét lidocain spray-vel érzéstelenítjük. Lidocainérzékenység esetén, rendelőinkben articain alapú UbistesinTM érzéstelenítő injekció is rendelkezésre áll.

Mikor szükséges a foghúzás?

Esztétikus tömések

A töméskészítés célja nemcsak a rágási funkció helyreállítása és az esetleg károsodott hangképzés korrigálása, hanem esztétikai igényeket is ki kell elégítenie.

„Fehér tömés” A fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömést kompozit, fényre kötő tömőanyagból készítjük. Kisebb és közepes szuvasodások ellátására alkalmazható mind az elülső, mind a rágófogakban. Az amalgám tömést tökéletesen kiváltja.

Gyökérkezelés, gyökértömés

Gyökérkezelés minden olyan esetben szükséges, mikor a fog már magától is elhalt, vagy a fog belsejében erős gyulladás, nagy fájdalom tapasztalható. A gyökérkezelés szó hallatán a legtöbb páciens megrémül, pedig a közhiedelemmel ellentétben nem szükséges, hogy fájdalommal járjon. A fájdalom ugyanis annak köszönhető, hogy a gyulladásban lévő pulpát nem lehet érzésteleníteni, mert egyszerűen nem zsibbad el. Ha a páciens erős fogfájdalommal érkezik hozzánk, megfelelő antibiotikumos, gyógyszeres kezeléssel még a gyökérkezelés előtt csökkentjük azt, így a gyökérkezelés már fájdalommentesen elvégezhető.

 

FOGPÓTLÁSOK

Fogainkat megújulni nem képes keményszövet építi fel, amely extrém erőhatásokra, illetve hosszan tartó kóros ingerekre elpusztul. A kialakult foghiányok pótlására számos lehetőség van. A Gyöngy-Dentnél mindig az egyéni igényeket maximálisan figyelembe véve, az előnyöket és hátrányokat megbeszélve, mérlegelve választjuk ki a páciens számára legmegfelelőbb pótlási lehetőséget. Az Ön fogazatához legkedvezőbben rögzülő, kimagasló esztétikájú és legmodernebb technológiákon alapuló fogpótlások elkészítéséről saját fogtechnikusaink gondoskodnak. Öt fogtechnikusunk mindegyike különböző területre specializálódott, így garantáljuk, hogy az ön fogpótlásigénye a terület szakértőjéhez kerül, biztosítva ezzel a tökéletes eredményt.

Implantátum/fogbeültetés - műtét nélkül, azonnali terheléssel!

Bővebben a műtét nélküli implantátum, fogbeültetésről »

Nyerje vissza egészséges mosolyát Ön is!

A műtét nélküli implantátum egy olyan páciens barát beavatkozási eljárás, mely során sebészi feltárás nélkül helyezzük be az implantátumot.

A beavatkozás után levehető a lenyomat, és már készülhet is a pótlás!

A beültetés után már egy nappal a megszokott életét élheti!

Életre szóló fogpótlás néhány napon belül, sebészi feltárás nélkül, nincs se metszés, se varrat, se seb, sem pedig ödéma!

Miben más a hagyományos implantációval szemben?

Az azonnali terhelésű implantáció előnyei:

Mi az a fogászati implantátum?

A fogorvosi implantátum egy olyan bioanyagból készült műgyökér, amelyet az elvesztett fogak) helyére ültetünk be, a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen titán, mivel a titánt teljes mértékben elfogadja az emberi szervezet, a csont képes vele összeépülni!

Az implantátum előnyei:

KSI-Implantate és KSI II Systems ( 160.000 Ft/darab helyett CSAK 110.000 Ft/darab! )

*A szöveg nem tudományos értékű, a betegtájékoztatást szolgálja.

Korona/Porcelánkorona

A korona a fog külső felszínét pótolja, ezáltal helyreállítva annak rágóképességét és esztétikai megjelenését. Leggyakrabban akkor alkalmazzuk, amikor a szuvasság által roncsolt foganyag eltávolítását követően az ép állomány túlságosan kevés, így a tömés tartós alátámasztása nem lehetséges, így egy korona által foglaljuk egységbe.
A modern fogászati megoldásoknak köszönhetően nem kell már attól tartani, hogy a korona meglétét fémszegély jelzi, vagy átüt a fémcsap színe a fogon. Az új eljárásokkal észrevétlen maradhat a korona.

Porcelánkoronát (azaz a fémmentes kompozit alapú, porcelán szemcsékkel megerősített anyagból készült koronát) elsősorban az alsó és felső metszőfogak esztétikai korrekciója esetén készítünk. Nem túlzottan nagy rágóterhelés esetén, kisőrlő fogakra is készíthető.

Híd

A híd a foghiányt áthidaló pótlás. Felhívjuk pácienseink figyelmét, hogy az eltávolított fogak helyét nem csak esztétikai okokból kell pótolni!

Fémvázas híd: nagyobb hiányok pótlására szolgál.
A rés vagy rések melletti fogakat körkörösen lecsiszoljuk, majd lenyomatot veszünk a fogívről. A fogtechnikus a lenyomat alapján elkészíti a fémvázat, amely nagyobb terhelésnek is ellenáll. Amennyiben a váz tökéletesen illeszkedik, visszaküldjük a fogtechnikushoz, aki esztétikus porcelán borítással látja el.

Fémmentes híd: ez a megoldás egy oldalsó fog hiánya esetében alkalmazható. Előnye, hogy nem kell a rés melletti két fogat lecsiszolni, hanem elegendő a hiány felé nyitott kavitásokat, azaz üregeket kialakítani, így elhorgonyzással pótolható a hiány. A pótlásban egy üvegszálas merevítő sor fut végig, amely tökéletes tartást biztosít. Tömött fogak esetében az üreg már eleve adott, nem kell további fúrást végezni.

Kivehető pótlás

Azon pácienseinknek is kínálunk megoldást, akiknél a megmaradt kisszámú fog miatt rögzített fogpótlás (híd) már nem készíthető.

Teljes fogatlanság esetén teljes alsó-felső műanyag alaplemezes fogsort (protézist) készítünk.

Részleges foghiány esetén készíthető fogpótlások:

Fogbeültetés/Implantáció

A foghiányok pótlásának legmodernebb eszköze a fogbeültetés. Óriási előrelépést jelentett a fogászatban a fogorvosi implantátumok megjelenése. Az implantátumok anyagai speciális titánötvözetek, amelyeket a szervezet képes a sajátjaként elismerni. Ezek az ötvözetek ugyanis a csontszövettel a szó szoros értelmében összenőhetnek, azaz „bio” anyagok. Stabilitásuk csontosodás után meghaladja a fogak eredeti rögzítettségét.

Az implantátum már két hét után terhelhető. Ezzel megkíméli a betegeket a több hónapos szenvedéstől, dagadt, lila arctól, munkahelyi késésektől.
Fontos kiemelni, hogy ez a fajta implantátum kizárólag ép csontozatba illeszthető.

 

ESZTÉTIKAI KEZELÉSEK:

Esztétikus tömések

A töméskészítés célja nemcsak a rágási funkció helyreállítása és az esetleg károsodott hangképzés korrigálása, hanem esztétikai igényeket is ki kell elégítenie.

„Fehér tömés”: A fog színével harmonizáló, hosszú távon jól funkcionáló tömést kompozit, fényre kötő tömőanyagból készítjük. Kisebb és közepes szuvasodások ellátására alkalmazható mind az elülső, mind a rágófogakban. Az amalgám tömést tökéletesen kiváltja.

Ultrahangos fogkőeltávolítás

A fogkő legnagyobb részben kikeményedett ételmaradékból áll. Étkezések után, a fogakra lerakódik egy vékony plakkréteg, amely a nyálban feloldódott étel egy része. A kávézás, teázás és dohányzás is hozzájárul a fogkőképződéshez. A fogkő fogkefével már nem távolítható el, és nem csak esztétikai problémát okoz, hanem fogínysorvadást is okozhat. Folyamatosan nő, egyre nagyobb és kiterjedtebb lesz, ezzel párhuzamosan a baktériumok száma is meredeken emelkedik. A fogkő irritálja a fogínyt, vérzést provokálva. Fogmosáskor az íny alatti fogkő felsérti az ínyt, ami a fogíny visszahúzódásához, és a csont pusztulásához vezet. A fogkő növekedésével spontán is vérezni kezd a fogíny. A fogkőeltávolítás tehát nagyon fontos a fogínygyulladás megelőzése érdekében.

A fogkőképződés mennyisége egyénileg eltérő, de célszerű félévente, maximum egyévente megismételni a kezelést.

Fogfehérítés

Az arc legfeltűnőbb része a szemek és a fogak, ezért fontos, hogy fogaink ragyogóan fehérek legyenek. Egy szép mosoly azonnal magára vonja a figyelmet.

A fogfehérítést LED-technológián alapuló készülék alkalmazásával végezzük. A LED-technológiánál a kibocsátott fény "hidegfény", így a fog a fehérítés során nem melegszik, és az érzékenység előfordulása is kisebb, mint egyéb eljárásoknál. UV-sugarakat nem bocsát ki. A kezelés időtartama 4 x 10 perc.

Fogékszer

A fogékszert többnyire valamelyik felső metszőfog elülső csücskére helyezzük fel. Olyan speciális ragasztóval illesztjük a helyére, amelyet a fogászat más területein is alkalmazunk, semmiképpen sem sérti a fogfelszínt. Általában fél évig marad fent a fogfelületen, de ez az időtartam több tényezőtől is függ: viselőjének táplálkozási szokásaitól, esetleges harapási rendellenességeitől, és az ékszer elhelyezkedésétől.

A fogékszer a rendelőben, internetről kiválasztható. A páciens által választott ékszert még aznap megrendeljük és értesítjük a megérkezéséről.