Implantátum/fogbeültetés - műtét nélkül, azonnali terheléssel!

Nyerje vissza egészséges mosolyát Ön is!

Mi az a fogászati implantátum?

A fogorvosi implantátum egy olyan bioanyagból készült műgyökér, amelyet az elvesztett fogak helyére ültetünk be, a legtöbb esetben tiszta, ötvözetlen titán, mivel a titánt teljes mértékben elfogadja az emberi szervezet, a csont képes vele összeépülni!

Az implantátum előnyei:

Ma Magyarországon közel 100 féle fogászati implantációs rendszer létezik.

A Gyöngy-Dent Kft.-nél Dr. Bábel-Tunyogi Gyöngyi a K.S.I. Bauer kompressziós csavar implantátumot használja már 13 éve probléma mentsen !

A K.S.I Bauer implantáció egy olyan egyedül álló találmány, amely egyrészes, egyfázisú, azonnal terhelhető implantátum fajta.

Az implantátumok titánötvözetből ( TiAl6V4 ), hideg megmunkálással készülnek, utólagos érdesítéssel és ez által a megnövelt felület tökéletes tapadást biztosít a csontszövet számára.

Miben más a hagyományos implantációval szemben?

Az implantátum pillérrel rögzített fogsorok előnye a kivehető fogsorokkal szemben

Az implantátumon rögzített fogpótlások tökéletes rágást biztosítanak, a szájpadlást nem fedi semmi, az étkezési élvezet megmarad és nem lép fel zavaró, idegen érzés.

Ha már a szájban nincs, vagy csak kevés egy - két maradék fog van, az állcsontok sorvadása miatt ritkán van lehetőség arra, hogy minden fogat implantátummal pótoljanak.

Azonban az implantátum pillérek felhasználásával javítható a fogsor rögzítettsége, csökkenthető az alaplemezek kiterjesztése.

Az egyik leggyakoribb felhasználási terület a nyelvmozgásoktól, rágástól elmozduló teljes alsó fogsor rögzítettségének javítása,négy gömbfejű implantátummal.

Az egylépcsős Implantátum/fogbeültetés - műtét nélkül!

Az implantálás menete

Panoráma röntgen alapján eldönthető, hogy hová milyen implantátum felel meg az anatómiai adottságok alapján. Ha a páciens csontozata megfelelően erős, akkor műtét nélküli, úgynevezett egyfázisú implantátumot építünk be.

Első alkalommal a klinikai szájvizsgálat és a szükséges Panoráma röntgen felvétele alapján meghatározzuk a szükséges és elégséges implantátumok számát és helyét. Megbeszéljük, hogyan történhet a fogpótlás, a kezelések számát és idejét, az ideiglenes fogpótlási lehetőségét és a várható költségeket.

Az implantálás napján a páciens helyi érzéstelenítést kap majd ezt követően az íny felvágása nélkül, az íny átfúrása történik, az így keletkező üregbe kerül behelyezésre a kompressziós csavar implantátum. A behelyezés után levehető a lenyomat és készülhet a hiányzó fog vagy a fogsor 6-7 munkanap.

Ezt követően történik a végleges lenyomatvétellel és az esetek többségében készülhet ideiglenes pótlás is.

Lehet-e a már meglévő protézist FIXEN rögzíteni az új implantátummal ? IGEN!

Protézis rögzítése gömbfejű implantátummal

Ebben az esetben általában 4 implantot kell beültetni, és az implantátum fejekre a kivehető pótlás patentszerűen, biztonságosan és stabilan rögzül.

A fogpótlás rögzítéséről gumigyűrűk gondoskodnak, melyek az implantátum felső, gömb alakú végére pattannak rá.

A gumigyűrű-rendszer biztosítja, hogy a műfogsor stabilan üljön és mint egy lengéscsillapító, csökkentse az állcsontra gyakorolt nyomást, melyek állapotát évente ellenőrizni szükséges és időközönként cserélni kell!

A fogsor kivehető, de rögzítettsége erőssé válik, nem billeg, nem csúszik el!

Az implantációt kizáró körülmények:

FONTOS TUDNI!

Az implantációs fogpótlás minden nap alapos tisztítást és gondos szájhigiéniát igényel, éppen ezért szükséges az implantátumok évenkénti, rendszeres kontrollja!

 

Tisztelt Páciensünk!

A rendelőnk a koronavírus-járvány (COVID-19) további terjedésének megakadályozása érdekében megelőző intézkedéseket vezetett be:

Kérjük megértését és segítő együttműködését. Közös érdekünk a járvány további terjedésének megelőzése.